Ta körkort

Bil

Vi på Centrala körskolan jobbar med 40-minuters körlektioner. Vissa moment i utbildningen kan kräva längre tid och då föreslår vi en så kallad dubbellektion (80 min).

När du kör första gången börjar vi i lugna områden med lite trafik, så att du lär känna bilen och hur den fungerar. Successivt ökar vi svårighetsgraden och ger oss ut i mer trafikerade områden. När du är klar kan du hantera stadskörning, körning på landsväg och motorväg, samt att göra säkra omkörningar. Självklart anpassar vi alltid lektionerna efter förkunskaper och förutsättningar! Om du inte har ett körkortstillstånd ansöker du om det på körkortsportalen, där hittar du de blanketter som krävs. Syntest är en del av körkortstillståndet och det kan du göra hos oss. Måndagar, Torsdagar och Fredagar. Vi på Centrala erbjuder även körkortsutbildning för automatväxlad bil och priset per lektion är detsamma som för manuell. Den största fördelen med automatkörkort är att det är lättare att ta än ett vanlig manuellt körkort. Det kan vara ett bra alternativ om du inte har så mycket tid eller pengar till förfogande för att ta ditt körkort. Det kan även vara bra om man är lite äldre, eftersom man då inte har lika lätt med motoriken som en yngre person. Om du har ett automatkörkort kan du alltid komplettera och ta manuellt körkort senare när du har mer körvana. Om du vill veta mer om automatutbildning kan ni ringa in till oss.

Teorin är en viktig del i körkortsutbildningen. Du får lära dig hur bilen fungerar, trafikregler, om olika trafiksituationer du kan hamna i och hur du ska hantera dem.

Av erfarenhet vet vi att du lär dig snabbare och troligen också kan spara in körlektioner om du läser teorin parallellt med dina körlektioner. Var 4:e vecka startar en ny teoriutbildning med lärarledda lektioner. Utöver de lärarledda lektionerna finns det tillgång att köpa datortester. Innan vi kan boka ditt teoriprov/uppkörning måste vissa av faserna i teoriprogrammet vara godkända. Som ytterligare stöd i din teoriundervisning finns det möjlighet att erbjuda privat teoriundervisning. Vår teori- och datasal håller kvällsöppet för din skull fram till 20.00 måndag- torsdag. Prata med oss i receptionen om du har praktiska frågor om din teoriutbildning eller vill boka in dig på en kommande kurs. Om du behöver extra hjälp med teorin anpassar vi vår utbildning för just dig.

 

Vi erbjuder Teorihjälp på våran trafikskola i Huskvarna. Ingen anmälan krävs.

Hör av dig till receptionen för att få reda på när nästa tillfälle är.

 

Släp

Hos oss kan du hyra släp till B96/BE-körkort .
Ta körlektioner och hyra bil och släp vid uppkörning

Ring för mer information

036- 12 90 20

Moped

För att få ta AM-körkort klass I krävs ett körkortstillstånd. När du har ett giltigt körkortstillstånd får du påbörja din utbildning hos oss. Utbildningen ska innehålla minst 12 timmar och innehålla både teoretiska och praktiska moment. För att ta AM- förarbevis klass II har Transportstyrelsens som krav en tio timmar lång utbildning. För mer information om kursupplägg ring in på 036-129020.

För att en elev ska få övningsköra med Moped klass I måste man ha uppnått en ålder av minst 14 år och 9 månader. Privat övningskörning är inte tillåten! Efter avslutad och godkänd utbildning behöver eleven göra ett teoriprov på Trafikverket för att få sitt körkort. Observera att AM-utbildningen inte alltid betyder ett färdigt körkort. Det kan behövas fler lektioner om eleven inte blir godkänd på de olika delarna.

MC

MC-säsongen pågår normalt sett för oss mellan april-oktober. Vi utbildar på samtliga behörigheter, A1, A2 samt A. Vi har valt att jobba med körlektioner som pågår i 60 minuter. De moment som ingår i utbildningen innefattar både körning i trafik och på manöverbana.

Vägen till ett MC-körkort kan se ut på många olika sätt. Kanske har du aldrig suttit på en motorcykel tidigare och är ute efter en utbildning som tar dig hela vägen mot målet. Kanske har du någon att övningsköra med och har redan avverkat ett par mil, så det du vill ha är sista finslipningen. Oavsett var du står kunskapsmässigt hjälper vi dig hela vägen. Våra motorcyklar, Yamaha MT-07 och Yamaha YBR 125, har gott rykte om sig att vara lättkörda och är utrustade med ABS för din säkerhet. Givetvis tillhandahåller vi komplett godkänd skyddsutrustning och går även bra att hyra våra motorcyklar under körprovet.