Kurser

Intensivkurs

Intensivkurserna startar med ett genomsnitt på 3 körlektioner per dag. Vi förutsätter att man är på trafikskolan från morgon till kväll och varvar teori med körning. För att en intensivutbildning ska fungera på ett bra sätt förutsätter det att man övningskört en del innan.

Man ska vara införstådd med att det kan vara krävande, men också väldigt roliga, 2 veckor man har framför sig.

I samband med intresseanmälan för intensivkurs vill vi att man bokar in en testlektion (40 min / 720:-). Då kan vår lärare redan från början få en uppfattning om hur många körlektioner just du kommer att behöva. Allt för att du ska få bästa möjliga utbildning för just dina förutsättningar!

Övrig tid läser man in sin teori, dels med lärarledd lektion vid 4 tillfällen och med vårt omfattande datorprogram. Under vecka två har vi vår dag på halkbanan inklusive omkörningar på landsväg. Riskutbildning del 1 (Riskettan) måste du ha godkänd före dina intensivveckor. I samband med din testlektion planerar vi in datum för denna utbildning.

Ditt teoriprov förbokas om möjligt till fredagen i vecka 2 och själva uppkörningen lägger vi förslagsvis på måndagen eller tisdagen därefter.

Priset för en intensivkurs beror helt på det antal körlektioner som just du behöver (samtliga delpriser enligt vår ordinarie prislista).

Innan du planerar en intensivkurs ber vi att du i god tid tar kontakt med oss på kontoret så hjälper vi dig med all information och ev. frågor. Det är viktigt att du kontrollerar ditt körkorttillstånd så det är giltigt ända fram till kommande uppkörningsdag!

Vi på Centrala Trafikinstitutet har till dig som intensivelev hos oss möjlighet för övernattning i centrala Jönköping.

Vi har en enrumslägenhet med kök och fullt möblerad tillgänglig för endast 450:- per natt. Detta ger dig en fantastisk möjlighet att förbättra och slutföra dina studier på bästa möjliga sätt.

Hör av dig till oss i god tid för att boka så kan vi hjälpa dig så bra som möjligt.

Ditt teoriprov förbokas om möjligt till fredagen i vecka 2 och själva uppkörningen lägger vi förslagsvis på måndagen eller tisdagen därefter.

Handledarkurs

För att få övningsköra privat krävs, förutom körkortstillstånd för eleven, även ett handledartillstånd för handledaren. För att kunna erhålla handledartillstånd krävs att både eleven och handledaren går, eller har gått, en handledarkurs.

Utbildningen har vi regelbundet. Denna pågår i cirka 4 timmar och under den tiden lär man sig mer om att övningsköra på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt. Efter genomgången kurs registrerar vi närvaron direkt till Transportstyrelsen, som sen efter personlig ansökan utfärdar själva handledartillståndet. Mer information om vad som krävs av handledaren hittar du på Körkortsportalen.

Ta med giltig legitimation (handledare kan ev skriva intyg åt elev). Avgiften 750:-/person.

Riskutbildning del1B

När du ska ta ditt körkort måste du genomgå två obligatoriska riskutbildningar.

Riskettan

Riskettan omfattar en teoretisk kurs i hur alkohol, droger och andra riskbeteenden påverkar dig som bilförare. Kursen hålls regelbundet hos oss. Samling är klockan 8:15 på trafikskolan. Anmälan är bindande och giltig legitimation krävs. Kurstiden är cirka 4 timmar med fika och avgiften, 1050:- betalas i samband med anmälan. Anmäl dig i god tid i receptionen!

Risktvåan

Risktvåan kallar vi vanligtvis Halkbanan, det vill säga praktisk körning på halt underlag. Denna utbildning ska du genomgå så sent som möjligt i din körkortsutbildning för att få ut så mycket som möjligt utav den. Risktvåan planeras alltid ihop med din trafiklärare. I Risktvåan via trafikskola ingår alltid en omkörningslektion på landsväg förutom körningen på själva halkbanan.